Individuele Therapie

“Je eigen wijze weg.”

Intakegesprek

De individuele therapie start telkens met een intakegesprek. Dit dient om enerzijds om de probleemstelling helder te hebben en anderzijds voor wat belangrijke achtergrond informatie te krijgen.

Individuele therapie

Individuele therapie is een persoonlijke en op maat gemaakte vorm van ondersteuning die gericht is op het verbeteren van het welzijn en de geestelijke gezondheid van een individu. Het biedt een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin mensen kunnen werken aan het verkennen, begrijpen en het omgaan van hun emotionele, gedragsmatige en psychologische uitdagingen. De lichaamsgerichte therapie benadert de verbinding tussen lichaam en geest. In deze vorm van therapie wordt erkend dat lichamelijke sensaties, emoties en gedachten nauw met elkaar verbonden zijn, en dat het verkennen en begrijpen van deze verbindingen kan leiden tot diepgaande emotionele heling en groei.

Een van de voordelen van individuele therapie is de gepersonaliseerde aandacht die de cliënt ontvangt. De therapeut kan zich volledig richten op de specifieke behoeften, doelen en omstandigheden van de cliënt.

Daarnaast biedt individuele therapie een veilige ruimte waarin de cliënt zich vrij kan voelen om hun diepste gedachten en gevoelens te uiten zonder angst voor veroordeling. Het kan ook een gelegenheid zijn voor zelfreflectie, groei en empowerment, waarbij mensen hun eigen krachten en hulpbronnen ontdekt om uitdagingen aan te gaan en positieve veranderingen in hun leven te bewerkstelligen.

We creëren een veilige ruimte waarbij men zichzelf kan exploreren en verbinding met het lichaam terug vinden

Enkele veelgebruikte technieken in lichaamsgerichte therapie omvatten ademhalingsoefeningen, lichaamsbewustzijnsoefeningen, aanraking en dans- en bewegingsoefening zoals authentic movement. Deze benaderingen kunnen cliënten helpen om op een dieper niveau contact te maken met hun emoties, lichaamssignalen en innerlijke wijsheid, waardoor ze meer in balans komen en meer veerkracht ontwikkelen om met stress, angst of traumatische ervaringen om te gaan.

Of iemand nu worstelt met een specifiek probleem of gewoon op zoek bent naar meer zelfinzicht en persoonlijke groei, kan individuele therapie een waardevol instrument zijn op de reis naar emotioneel welzijn en psychologische gezondheid. Met de juiste ondersteuning en begeleiding kunnen individuen de kracht vinden om hun obstakels te overwinnen en een meer vervullend en vreugdevoller leven te leiden.

–> Proefcliënten gezocht <–