The way out, is the way in.

Ireen Shan

Lichaamsgerichte coach

Ik ben gepassioneerd door muziek, beweging, dans en het mens-zijn.

Mijn chinese naam is: iling. Als je er een ‘h’ voor plaatst, dan klinkt het als “healing”. Dit is precies waar “hiling” voor staat. Het begeleiden van een helingsproces zodat de persoon kan zijn wie hij of zij in wezen is. Daarnaast staan we ook voor verbinding met jezelf, gezin, familie, vrienden en de wereld. Hiling is een plaats voor levensvreugde, bewustwording, inzichten en persoonlijke groei.

Ireen Shan

Tell me more

Mijn ouders zijn in 1984 van Taiwan geëmigreerd naar België samen mijn met oudere broer en zus. Twee jaar later ben ik in geboren. Ik was een vrolijk kind en heb liefdevolle ouders. Opgroeiend in een Taiwanees gezin met een andere taal en andere cultuur, kregen we te maken met discriminatie, racisme, miscommunicatie maar gelukkig ook vrijgevigheid, vriendschappen en hulpvaardigheid. Ik werd gepest als kleutertje omdat ik een anders was. Spleetoog, ‘ching chang chong’, etc. heb ik meermaals gehoord. Thuis werd ik gepest door een familielid en op school zelfs ook door leerkrachten.
Ik besefte dat de wereld niet zo mooi was dan als ik dacht. Ik was getuige van moeder die, in woede, haar baby ruw in de koets zette en wegduwde. Ik zag hoe mijn moeder naar de baby wou lopen maar door de moeder van de baby werd tegen gehouden om naar daar te gaan. En toch bleef ik het goede in de mensen zien. Ze vonden me naïef. Ik geloof dat iedereen in wezen goed is. Het gedrag (wegduwen van de koets, het pesten) daarentegen kan schadelijk zijn. Gedachten (ik ben niet goed genoeg) en emoties (woede van de moeder) kunnen ook schadelijk zijn voor zichzelf en/of anderen. Ik ben wel van mening dat de schade begrensd en hersteld dient te worden.
In de lagere school en ook het middelbaar was ik gezegend met vriendschappen. Diepgaande vriendschappen waarbij er vele een mooie herinnering zijn en waarvoor ik dankbaar ben. Er is echter 1 vriendschap die gebleven is. Haar kan ik, tot op de dag van vandaag, op elk moment bellen en langsgaan als het nodig is. Ze is ook meter van mijn oudste zoon.
Ik ben gezegend met 2 prachtige kinderen en een mooie man. Ik ben gezegend met ouders die het beste van zichzelf hebben gegeven.
Door de zegeningen en het geloof dat elke mens in wezen goed is, is het mijn missie om mensen te begeleiden in hun helingsproces.

Wat is een lichaamsgerichte therapie?

Lichaamsgerichte therapie baseert zich op de interactie tussen lichaam en geest. Er is een wederkerige relatie tussen het lichaam, de emoties, de gedachten en de inspiraties of intuitie. De visie erachter is dat onze problemen niet enkel via het hoofd te benaderen zijn, maar ook geworteld is, in ons lichaam.

Het doel is om de vastgeroeste patronen in ons denken, voelen en handelen, die schadelijk zijn voor zichzelf en/of omgeving, te veranderen. Via lichaamsgerichte methodes zoals ademwerk, authentic movement, etc. wordt dit bewerkstelligd.

Individuele, groepstherapie of zangcirkels?

De individuele therapie start telkens met een intakegesprek. Dit dient om enerzijds om de probleemstelling helder te hebben en anderzijds voor wat belangrijke achtergrond informatie te krijgen.
We creëren een veilige ruimte waarbij men zichzelf kan exploreren, zichzelf kan leren kennen, verbinding met het lichaam terug vinden en spanningen op te heffen. Klik hier om meer te weten te komen over onze individuele therapie.

Groepstherapie
Lichaamsgerichte groepstherapie is een krachtige vorm van psychotherapie waarbij deelnemers samenwerken om emotionele, psychologische en relationele groei te bevorderen, terwijl ze tegelijkertijd de verbinding tussen lichaam en geest verkennen.

Zangcirkels

Zingen verbindt ons met elkaar en het opent ons hart. Het moet niet “mooi” of “toonvast” te zijn. Alles is goed. We starten de zangcirkel met een deelcirkel, opwarmingsoefening en zingen. Het doel is om te verbinden via zang. Je bent welkom met jouw stem.