Zangcirkels

“Als we zingen, staat de tijd stil.”

Je bent welkom met jouw unieke stem

In zangcirkels komen we samen om te zingen, te harmoniseren en verbinding te maken door middel van muziek. Mijn doel is het creëren van een veilige en ondersteunende ruimte waarin mensen hun stem kunnen laten horen en zich kunnen laten inspireren door de kracht van gezamenlijke zang.

Iedereen is welkom! Of je nu leek, beginner of ervaren zanger(es) bent. Iedereen mag deel nemen en bij te dragen aan het gezamenlijke geluid. Hierdoor ontstaat er een sfeer van gelijkheid en gemeenschap, waarin ieders stem wordt gewaardeerd en gerespecteerd, ongeacht de achtergrond of ervaring.

Tijdens een zangcirkel worden vaak liederen uit verschillende culturen en tradities gezongen, variërend van volksliederen en spirituele liederen tot wereldmuziek en improvisatie. Dit biedt de mogelijkheid om nieuwe muzikale stijlen en melodieën te verkennen en om zich te verbinden met de rijke diversiteit van de menselijke muzikale expressie.

Zingen is bekend om zijn

therapeutische effecten

Naast het plezier en de vreugde van samen zingen, bied het ook tal van voordelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Zingen is bekend om zijn therapeutische effecten, zoals het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming, het versterken van de ademhaling en het stimuleren van het immuunsysteem. Door deel te nemen aan een zangcirkel kunnen mensen deze voordelen ervaren terwijl ze zich verbinden met anderen en een gevoel van gemeenschap en samenhorigheid cultiveren.

Bovendien bieden zangcirkels een ruimte voor zelfexpressie en persoonlijke groei.

Het delen van je stem met anderen kan een krachtige vorm van zelfexpressie zijn en kan mensen helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten en zich vrijer te voelen om zichzelf uit te drukken. Daarnaast kan het harmoniseren met anderen in een zangcirkel een gevoel van eenheid en verbondenheid creëren, wat kan leiden tot diepe emotionele en spirituele ervaringen.

Al met al bieden zangcirkels een unieke en betekenisvolle manier om muziek te ervaren en verbinding te maken met anderen. Of je nu een ervaren zanger bent of gewoon op zoek bent naar een plek om je stem te laten horen, een zangcirkel kan een inspirerende en verrijkende ervaring zijn die je verbindt met de kracht en schoonheid van de menselijke stem.

Praktische informatie

Het geboortenest
Steevoortseweg 155
3540 Herk-de-stad

   20 euro

  De eerste zaterdag van de maand om 19u tot 20u30

   max. 10 deelnemers

   Iedereen is welkom. Ervaring niet van belang. Plezier en samenhorigheid staan centraal